11 nov. 2021

AFAinforma 18

 

Assemblea General Ordinària

El passat dia 27 d’octubre es va realitzar l’ASSEMBLEA GENERAL de l’AFA, on es van rendir comptes de l’estat econòmic de l’Associació, es va explicar el que es va dur a terme el curs passat i es van explicar les noves propostes i objectius per al proper curs.

L’assistència i participació de les famílies va ser molt baixa, fet que ens genera certa preocupació. Segurament els motius són diversos i múltiples, però creiem que és important que hi hagi més implicació, perquè l’AFA gestiona múltiples aspectes que afecten al dia a dia dels nostres fills/es i de l’escola.

Us animem a participar en les properes edicions de l’Assemblea de l’AFA perquè ens interessa molt la vostra opinió i us recordem que es una única reunió a l’any i que la durada és d’aproximadament 1 hora i mitja. 

Creiem que hem de fer una reflexió tots plegats sobre quina ha de ser la nostra implicació a l’escola i en l’educació dels nostres fills.

És quelcom que també ens passa com a societat i caldrà pensar-hi.

La Junta de l’AFA

 


Nit astronòmica 

Divendres 19 de novembre a partir de les 19.30h

 T’agraden els estels? I observar amb un telescopi les estrelles i els planetes? Passem una nit de novembre a l’escola? Doncs sí!
Una nit on conèixer les estrelles i estels, observar la lluna, compartir una estona amb la família, sentir els alumnes de 6è, que han estat treballant de valent, fent una exposició de temes relacionats amb l’astronomia…

Veniu a la NIT ASTRONÒMICA!

Programa:

19.30h: Observació del cel a ull nu.
20.00h: Presentació Stellarium.
20.30h: Sopar amb pa amb tomàquet i botifarra o formatge, beguda i fruita. (PREU: 5 € / persona. (Gratuït per als alumnes de 6è). No cal reservar. Venda de tiquets allà mateix. 
21.15h: Exposició dels treballs dels alumnes de 6è i observació amb el telescopi. 

 15è Mercat de les 3R: Reduir, Reciclar i Reutilitzar

Diumenge 21 de novembre de 10h a 12h30.

Aquest any sí! Després d’un any sense poder celebrar Festes amb les famílies degut a la pandèmia, aquest any El Mercat de les 3R tornarà a l’Andersen.

És aquell dia que durant tot l’any hem estat esperant.

Segur que molts de vosaltres, des de fa temps, aneu fent un raconet amb aquell conte, aquella joguina, aquella disfressa, aquella peça de roba o aquell “objecte” que, tot i estar en BON ESTAT, ja no utilitzem.

Què? Que encara n’hi ha que no us hi heu posat? I què espereu?

El Mercat de les 3R és una molt bona manera d’allargar la vida a tots aquests objectes que nosaltres ja no fem servir, però que hi haurà qui en podrà fer un bon ús. És una bona manera de ser més sostenibles, de fomentar un consum més responsable i de reduir la producció de residus.

Només cal que comencem a regirar calaixos i armaris de casa i preparar-ho tot per portar-ho a l’escola per a la propera edició del Mercat de les 3R. Això sí, ha d’estar en bon estat.

Els Amics de l’Andersen ens prepararan un esmorzar (xocolata desfeta) a un preu 3R (reduït i de qualitat) i es demanarà a les famílies que portin pastissos de casa.

I els alumnes de 4t, 5è i 6è muntaran la seva pròpia paradeta amb materials reciclats que posaran a la venda i, a part, un jurat premiarà la millor parada amb 4 entrades per anar al cinema.

Els diners que es recaptin durant el Mercat (tant de l’AFA com de les parades dels alumnes) es destinaran a accions de millora de l’escola relacionades amb el medi ambient.

Així que, ja ho sabeu, TOTS cap al Mercat de les 3R!

 

Recollida de material

Durant la setmana del 15 al 19 de novembre,  de les 8h30 a les 9h i de les 17h a les 17h15, es podran portar tots els articles que es tinguin a casa i que seran per a la parada de l’AFA.

Els articles per a les paradetes dels alumnes s’han de portar el mateix diumenge.

Us recordem que al final del Mercat, cada paradeta caldrà que s’emporti allò que no hagi venut.

 

Servei de Deixalleria Mòbil i Ecoestació

El mateix diumenge de la festa podeu aprofitar i portar-nos també deixalles per a la deixalleria (càpsules de cafè, pintura, petits aparells o joguines electròniques que no funcionen, roba per tirar, piles, etc.). Durant tot el matí hi haurà instal·lada la deixalleria mòbil. Alhora ens servirà per llençar tot allò que ens porteu i que no estigui en bones condicions per posar-ho a la venda.

I a més a més, un altre any, si no hi ha res de nou, petits i grans, podrem participar a les activitats que ens proposen des de l’Eco-Estació que hi haurà instal·lada al pati de l’escola.

 

ATENCIÓ: La brossa per llençar a la deixalleria només es pot portar el mateix diumenge del Mercat (21 de novembre), no abans.

 

I recordeu:

– Divendres 19 de novembre, a partir de les 17h es farà el triatge del material al gimnàs. Tothom qui hi vulgui venir a col·laborar, hi està convidat.

– Diumenge 21 de novembre a les 10h: Inauguració Oficial del Mercat de les 3R.

– Cal portar la tassa, tovalló i cullera per a la xocolata desfeta. Som Escola Verda i es tracta de no utilitzar gots de plàstic d’un sol ús ni tovallons de paper.

 

I com deia el GRAN “Capità enciam”… Els petits canvis són poderosos!Loteria 2021

Apreciades famílies, com cada any la Loteria de Nadal és una tradició per tota la comunitat educativa i famílies. Aquest any es jugarà amb 20 números per participació de la Grossa de Nadal del dia 31 de desembre 2021.  El cost per butlleta són 3 euros i com ja sabeu els donatius recollits s’inverteixen en millores a l’escola (aula de música, ordinadors, etc..). Es repartiran 10 butlletes per família els propers dies i us avisarem el dia abans. També us farem arribar un formulari per a les famílies que desitgin més participacions. Us animem a comprar moltes butlletes i que tinguem sort!!!

 


Tarda de contes

Benvolgudes famílies, després d’un curs sense tarda de contes, ja tenim ganes de tornar a trobar-nos tots plegats explicant contes.

QUI S’ANIMA A EXPLICAR UN CONTE?

Molt recomanable per a nenes i nens de totes les edats, però sobretot pels més petits. Es tracta d’escoltar un conte explicat per mares, pares, avis, tiets, germans, etc de l’escola.

Us animem a participar-hi. No sol durar gaire estona i es crea un bon ambient.

També animem, a qui li vingui de gust, que vingui a fer una tarda de contes i expliqui un conte, un joc, un taller, … Si esteu interessats ens ho podeu dir a qualsevol membre de l’AFA o enviar un correu afa@andersen.cat i estarem encantats d’escoltar-lo.

 


Agenda

10 de novembre a  les 20:30 h  Assemblea dels Amics de l’Andersen a la Biblioteca de l’Escola

19 de novembre a partir de les 19:30 h Nit Astronòmica 

21 de novembre a partir de les 10:00 h Mercat de les 3RVoleu venir a una junta?

Sabeu que cada primer DIMECRES de mes a les 21h ens reunim on-line la junta de l’AFA? Sabeu que podeu participar, comentar o simplement escoltar? Sabeu que a les juntes plantegem, dialoguem i acordem accions importants per a la educació dels nostres fills. Doncs ara ja ho sabeu!

Així que sapigueu que sereu molt ben vinguts. Però us avisem, venir a les juntes enganxa ;P

Si voleu participar-hi envieu un mail a afa@andersen.cat