28 set. 2019

Informatiu 193

 

                                                                                                                                                                                          Setembre 2019


DIRECCIÓ

Iniciem un nou curs i reprenem l’informatiu com a mitjà de comunicació entre escola-famílies. Aquesta informació us continuarà arribant per correu electrònic. 

L’informatiu també el podeu consultar a la web de l’escola: http://www.andersen.cat

INICI DE CURS

El primer dia de curs el vam iniciar amb una benvinguda a tots els alumnes i mestres de l’escola. Aquest any vam poder inaugurar l’escultura del 50è aniversari: “l’Enfiladissa”. L’escultora Eulàlia Sallarès va venir a explicar-nos la història de la seva construcció i el seu significat.

Després, els alumnes d’educació infantil van gaudir de l’espectacle del Pallasso Miquelet, i els alumnes de primària d’una actuació d’en Ramon i la Isabel que ens van presentar els cavallets de Vic i els instruments que els acompanyen. Així com també el seu ball.

                 

 

REUNIONS FAMÍLIES INICI DE CURS

Les dates previstes per les reunions de pares són les següents:

PETITS (P3, P4, P5): 2 d’octubre a les 20:30h

MITJANS (1r, 2n, 3r): 3 d’octubre a les 20:30h

GRANS (4t, 5è, 6è): 7 d’octubre a les 20:30h

Es començarà amb una part conjunta al gimnàs de l’escola, on es donaran informacions generals. A continuació, es faran trobades a les aules per explicar el funionament del nivell i l’organització prevista.

A les famílies que els coincideixin les reunions el mateix dia, poden assistir una estona a cada nivell i els tutors els atendran

EQUIP DE DELEGATS DE L’ESCOLA

Us presentem els nous delegats d’aquest curs. Es reuniran mensualment amb la directora per tal de parlar de temes de l’escola i fer les aportacions tractades a les assemblees de cada nivell.


PETITS

El dia 27 de setembre els alumnes de P5 faran l’activitat matinal “Menja fruita” organitzada per Osona contra el Càncer. Aquesta activitat es realitzarà al Sucre de Vic i consistirà en conscienciar els nens/es en el consum de fruita i verdura per tal d’adquirir uns bons hàbits. Aquest dia els alumnes de P5 no hauran de portar fruita per esmorzar.

El dilluns 7 d’octubre els nens i nenes de P4 i P5 iniciarem els ambients. Durant aquest primer trimestre els compartirem amb els alumnes de 1r i a partir del segon trimestre amb els alumnes de P3.

Dimecres 23 d’octubre, els alumnes de P4 i P5 anirem d’excursió a Viladrau. L’bjectiu d’aquesta sortida és gaudir d’un dia a la natura, relacionar-nos amb els companys i mestres del cicle i descobrir aspectes relacionats amb la tardor: colors, característiques del bosc en aquesta estació, fruits,… Aprofitarem per collir fulles, castanyes i altres fruits de tardor. Els alumnes que no dinen a l’escola cal que portin dinar, berenar i aigua. Els que dinen a l’escola només han de portar aigua en una motxilla.


MITJANS

Els alumnes de 1r i 2n la setmana del 23 de setembre han començat la natació. Durant 8 sessions aniran millorant la seva habilitat en aquest esport.

Els alumnes de 3r el dijous 3 d’octubre al matí, dins del programa Foment per la lectura, aniran a la biblioteca Triadú. L’objectiu de la visita és fomentar l’hàbit i el gust per la lectura. Al llarg del curs es faran dues sessions més a l’escola: una al segon trimestre i l’altra al tercer. Així mateix podrem gaudir del prèctec d’un lot de llibres.

El dilluns 7 d’octubre els alumnes de 1r iniciaran els ambients conjuntament amb els companys de P4 i P5. Es portaran a terme durant tot el 1r trimestre.

El proper dijous 10 d’octubre, els alumnes de 3r juntament amb els companys de 4t faran una sortida per la Ruta dels Molins. Els alumnes que es queden a dinar a l’escola han de portar esmorzar, beguda i calçat còmode. Els que dinen a casa també hauran de portar dinar.

El dimarts 22 d’octubre, els alumnes de 1r i 2n faran una sortida a  La Font de l’Escudella (L’Esquirol)  per tal d’observar aspectes relacionats amb la tardor. Els alumnes que no es queden a dinar cal que portin esmorzar, dinar, berenar i aigua. Els que dinen a l’escola només han de portar esmorzar i aigua. És necessari dur calçat còmode i anorac o jaqueta segons el temps que faci.


GRANS

Els alumnes de 4t han iniciat el projecte “Escola i Universitat”  conjuntament amb els alumnes de la Universitat de Vic. Aquest projecte es realitzarà a les instal·lacions de UVic amb l’objectiu de fomentar la investigació científica dels alumnes.

El proper dia 10 d’octubre els alumnes de 4t aniran a fer una sortida a la Ruta dels Molins conjuntament amb els companys de 3r. Tots els alumnes han de portar esmorzar i aigua. Els alumnes que no dinen a l’escola també el dinar.

Els alumnes de 4t els dies 21,22 i 23 d’octubre aniran de colònies al Camp d’aprenentatge de Barcelona. Durant aquests dies coneixeran una mica més els edificis modernistes d’aquesta ciutat tan emblemàtica.

Els alumnes de 5è i 6è faran una sortida conjunta el dia 10 d’octubre. Faran el recorregut de l’Anella Verda de Vic. Tots els alumnes han de portar esmorzar i aigua. Els alumnes que no dinen a l’escola també el dinar.

Durant el mes d’octubre els alumnes de 5è aniran a fer la inspecció del riu Mèder dins el tram apadrinat. És una activitat dins el “Projecte rius”en la qual els alumnes recullen mostres d’aigua i fan observacions  per aportar-hi dades de l’estat del riu. Aquesta inspecció es realitza dues vegades al curs, una ara a la tardor que recolliran les dades la meitat del grup de cinquè durant una matinal i l’altra meitat ho farà  a la campanya de primavera en el mes de maig. El dia de la inspecció es concretarà més endavant tenint en compte el temps meteorològic, s’anotarà a l’agenda dels alumnes .