19 oct. 2021

Informatiu 207

                                                                                                                                                           octubre-novembre 2021


DIRECCIÓ

LA CASTANYADA
El divendres 29 d’octubre celebrarem la tradicional festa de la Castanyada. Com en els altres cursos, agraïriem la col·laboració de les famílies: cada infant hauria de portar una dotzena de castanyes amb el tall fet per evitar que petin a l’hora de coure-les. També aniria bé que portéssiu, si en teniu, diaris vells per embolicar les castanyes. Durant la setmana, cada cicle prepararà un tastet de tardor pels alumnes del mateix nivell. Aquests tastets ens els menjarem juntament amb les castanyes. Recordeu que els alumnes de 6è no assistiran a l’Escola de Música per poder celebrar la Castanyada. 

SETMANA DE LA CIÈNCIA
Del 15 al 19 de novembre celebrarem la Setmana de la Ciència. Durant aquests dies,  els alumnes faran presentacions a companys/es d’altres cursos sobre aspectes treballats relacionats amb la ciència. 

El vespre del divendres 19 de novembre es farà la Nit Astronòmica. Una vetllada que s’organitza des de l’escola amb la col·laboració de l’AFA. Els alumnes de 6è faran les presentacions dels seus treballs sobre aquest tema a les seves famílies i paral·lelament es farà una observació de la Lluna,  activitat oberta a tothom. Més endavant us farem arribar més informació i un formulari per fer la inscripció per tal de poder participar en l’observació. 
I coincidint amb la Setmana europea de prevenció de residus, es celebrarà el Mercat de les 3R el diumenge 21 de novembre.

PROJECTE DE VOLUNTARIAT

Ens complau compartir amb vosaltres que ja hem iniciat el Projecte de Voluntariat. Aquesta iniciativa ha ajudat a realitzar diferents activitats: sortides, acompanyaments a la piscina i cosir cortines per una aula. Us animem a participar-hi!

Ho podeu fer adreçant-vos a la Judit Moruno (despatx cap d’estudis), a la Pili Canal (tutora de 5è) o enviant un correu a l’adreça de l’escola escolaandersen@xtec.cat. Elles mateixes us explicaran com col·laborar amb aquesta iniciativa

CALENDARI
Recordeu que el dilluns 1 de novembre és  festiu.


EDUCACIÓ INFANTIL

El divendres dia 22 d’octubre, els alumnes de P4 anirem d’excursió a Viladrau. I, el dimecres 27 d’octubre, hi aniran els alumnes de P5. L’objectiu d’aquesta sortida és gaudir d’un dia a la natura i descobrir aspectes relacionats amb la tardor: colors, característiques del bosc en aquesta estació, fruits,… Aprofitarem per collir fulles, castanyes i altres fruits de tardor. Els alumnes que no dinen a l’escola cal que portin dinar, berenar i aigua. Els que dinen a l’escola només han de portar aigua en una motxilla.

Durant el mes de novembre els nens i nenes de P4 i P5 iniciarem els ambients. Els alumnes de P3 els iniciaran a  partir del segon trimestre. 

El dijous 28 d’octubre al matí, tots els alumnes d’Educació Infantil prepararan panellets pel tastet de tardor que
es farà el dia 29 per celebrar la Castanyada.


CICLE INICIAL

El dimarts 19 d’octubre, els nens i nenes de 1r i 2n van a la Font de l’Escudella, a l’Esquirol. El principal objectiu d’aquesta sortida és gaudir i caminar per la natura, així com també trobar i investigar diferents elements relacionats amb la tardor. Els alumnes i les alumnes que no es queden a dinar cal que portin esmorzar, dinar, berenar i aigua. Els que dinen a l’escola només han de portar esmorzar i aigua.


CICLE MITJÀ

Els alumnes de 3r els dies 27, 28 i 29 d’octubre aniran de colònies a la casa Mas el Rourell a la Vall d’en Bas. Iniciaran l’estada amb una visita a la Fageda i també descobriran diferents volcans. 


CICLE SUPERIOR

Tal com vam comentar a l’anterior informatiu, durant aquest mes d’octubre els alumnes de 5è realitzaran la inspecció del riu Mèder dins el tram apadrinat. Aquesta primera inspecció la portaran a terme el grup blau i el grup taronja el dijous dia 21 d’octubre. Cal que tots els alumnes portin esmorzar, dinar i aigua.

Del 25 al 29 d’octubre els alumnes de 5è i 6è faran el projecte: “Paraules de tardor”. És un treball de poesia relacionat amb la tardor i que finalitza amb un recital que divendres 29 al matí s’oferirà a la resta d’alumnes de l’escola.

Els alumnes de 6è faran una pedalada pedagògica per la ciutat organitzada des de l’Ajuntament. El grup blau i el grup groc la realitzaran el dimecres 27 a la tarda. El grup taronja la realitzarà el dijous 28 a la tarda. Els alumnes han de portar la seva bicicleta i el seu casc. Des de les tutories es vetllarà que tots i totes en disposin.

En relació amb la setmana de la ciència, dimarts dia 9 de novembre, els alumnes de 6è visitaran el Planetari del Cosmocaixa de Barcelona. És una activitat relacionada amb els treballs que estan fent pel projecte d’Astronomia. Aquests treballs es presentaran divendres dia 19 de novembre durant la nit Astronòmica.