21 gen. 2022

Informatiu 209

                                                                                                                                                                                          Gener 2022


DIRECCIÓ

Des de l’escola agraïm l’esforç que mostreu totes les famílies per la comprensió de la situació de la pandèmia i la incertesa que aquest fet genera amb tot el seguit de canvis de protocols que sovint ens han  marcat el dia a dia. El nostre objectiu és que la pandèmia ens afecti a tots el menys possible, tant a nivell educatiu com personal. Agraïm  la màxima responsabilitat a l’hora de portar els/les fills/es a l’escola (respectar els confinaments,  vetllar pels símptomes…) per tal d’afavorir que l’escola sigui un lloc segur. 


EDUCACIÓ INFANTIL

A partir del segon trimestre els alumnes de P3 s’incorporaran a la dinàmica dels ambients.


CICLE INICIAL

El passat dimarts 11 de gener, els nens i nenes de 2n van iniciar l’activitat de l’Institut del Teatre i l’Ajuntament de Vic. Aquest taller pretén apropar les arts escèniques a l’alumnat. Durant 10 dimarts al matí assistiran a l’Institut del Teatre i treballaran diferents aspectes artístics vinculats al moviment i a la interpretació.

Recordem que el dimarts 25 de gener els nens i nenes de 1r i 2n aniran d’excursió al Palau de la Música a Barcelona a veure l’espectacle “Trencadís de cançons”. Els alumnes i les alumnes que no es queden a dinar cal que portin esmorzar, dinar, berenar i aigua. Els que dinen a l’escola només han de portar esmorzar i aigua. 

La tercera setmana de febrer els alumnes i les alumnes de CI aniran de colònies a la casa de colònies “La Marinada”, a Cambrils. Al llarg de l’estada treballaran diversos aspectes relacionats amb el mar. Els nens i nenes de 2n faran l’estada del 14 al 16 de febrer. Els nens i nenes de 1r del 16 al 18 de febrer


CICLE MITJÀ

Aquest mes de gener iniciem els assajos de les obres de teatre de 3r (setmana de la solidaritat) i 4t (Sant Jordi).

El dilluns 24 de gener, els i les alumnes de 4t començaran un projecte de robòtica on aprendran a dissenyar, construir i programar robots amb metodologia LEGO Education. Seran 4 sessions d’una hora setmanal, que es duran a terme a l’espai la Farinera, de Vic.

El dimecres 2 de febrer els i les alumnes de 4t visitaran la Planta potabilitzadora d’Aigües Vic, on duran a terme l’activitat “Del riu a l’aixeta”. Aquesta activitat pretén donar a conèixer el recorregut que fa l’aigua fins a les cases, conèixer d’on ve, com es potabilitza i com es distribueix per la ciutat.


CICLE SUPERIOR

El dimarts 18 de gener, les i els alumnes de 6è aniran a Barcelona a visitar el Parlament de Catalunya, sortida que els va quedar pendent el curs passat degut a la situació pandèmica.

El dijous 20 de gener, les i els alumnes de 6è rebran la dosi corresponent de les vacunes que s’administren durant aquest curs.

El divendres 4 de de febrerles i els alumnes de 5è aniran a Barcelona. Visitaran el Museu Picasso on també realitzaran un taller per conèixer els diferents estils pictòrics de l’artista. A la tarda faran una visita guiada al Parlament de Catalunya.

El dia 11 de febrer, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, les i els alumnes de 6è participaran a la iniciativa #100científiques i es connectaran on-line amb una investigadora del món de l’empresa, centres de recursos o universitats del territori Català. L’objectiu del projecte és fer visible i destacar la rellevància i el paper estratègic de les dones a la ciència i la tecnologia.