15 febr. 2022

AFAinforma 21

 


Scratch day Andersen 6.0: Robòtica i programació per a totes les edats

El dissabte 5 de març durem a terme a l’escola la sisena edició de l’Scratch Day. Una jornada on podrem compartir, descobrir, aprendre i passar-nos-ho bé amb diversos materials relacionats amb la robòtica i la programació.

El taller s’adreça a tots els nens i nenes de l’escola. Volem que sigui una jornada familiar on pares i fills puguin compartir una bona estona.

Què podrem fer a l’Scratch Day?

Disposarem de materials per a totes les edats, adaptats per infants des de P3 fins a 6è. Entre d’altres tindrem:

  • Bee bot’s: uns simpàtics robots en forma d’abella que seguiran el camí que els indiquem i amb els que haurem de superar diverses proves. Ideals per als més petits.
  • Scratch Junior: disposarem de diverses tauletes amb Scratch junior* perquè els nens una mica més gran puguin introduir-se al món de la programació creant històries i jocs senzills.
  • Lego WeDo, per a construir petits robots amb Lego controlats amb Scratch.
  • Zowi, uns petits robots que podrem programar perquè responguin a sorolls o moviments.

* Scratch és un entorn de programació desenvolupat pel MIT (Massachusetts Institute of Technology) adreçat a nens i joves amb la finalitat de fomentar el pensament creatiu.

L’AGENDA ORIENTIVA DEL TALLER ÉS LA SEGÜENT:

10:00-10:30h: Breu introducció a l’Scratch i als materials disponibles.
10:30 – 11:30h: Projectes amb Scratch i Lego WeDo, Zowi, Scratch Junior i Bee Bot’s per als més petits.
11:30 – 12:00h: Descans (hi haurà begudes i un petit esmorzar)
12:00 – 13:00h: Continuació de projectes.
13:00 – 13:30h: Compartir i presentar els projectes.

Important: donat que les places són limitades, tots aquells que vulgueu compartir el matí amb nosaltres podeu inscriure-us abans del dijous 3 de març enviant un correu a afa@andersen.cat i indicant el vostre nom, nom de l’alumne, curs i correu electrònic de contacte.

Per qualsevol consulta, podeu contactar-nos per correu electrònic a l’adreça afa@andersen.cat o bé trucant a l’escola.Viatgem pel món! Ens hi ajudes? Som-hi!

 

Amb ganes de retrobar-nos, a partir d’aquest mes de març i a partir de les 5 de la tarda, l’escola Andersen acollirà diverses activitats multiculturals adreçades a totes les famílies. La iniciativa pretén donar a conèixer tradicions, jocs, contes, vivències de diferents punts del món i de la mà de totes aquelles famílies que hi vulguin participar.

Si t’agrada explicar contes, si vols ensenyar una dansa, música, si tens quelcom per mostrar i compartir amb tothom només cal que t’adrecis a la mateixa escola Andersen o bé escriguis un mail a afa@andersen.cat.

Aquest projecte neix amb la voluntat de fer cohesió amb tota la comunitat Andersen i per aquest motiu es promou des de la mateixa escola (equip docent), Associació d’Amics de l’Andersen i l’Associació de Famílies de l’Andersen.

Us animeu? Som-hi!!!!

 

 Grup de teatre de l’Andersen

Hola famílies! 
Voleu participar en la creació d’un grup de teatre?

 

 
Ens agradaria molt que a l’escola Andersen hi hagués un grup de teatre, essent un espai de trobada, de cohesió i d’aprenentatge. Un espai per aprendre jugant, treballar l’expressió corporal, interpretar textos o ballar!!!
 
La idea és crear una obra de teatre entre totes i per fer-ho caldran actors, ajudants de vestuari, escenografia, maquillatge, tramoies, tècnics, apuntadors,… qualsevol aportació serà benvinguda. El més important perquè surti bé l’obra de teatre és que fem equip.
 
Si vols formar part del grup de teatre només has d’anar a l’escola i omplir la inscripció. Si tens qualsevol pregunta, allà mateix té la resoldrem.
 
Estem segurs que pots aportar el teu granet de sorra. Entre tots ho farem tot! T’hi apuntes?Protecceió de dades

Benvolgudes famílies.

Estem actualitzant la documentació que utilitza l’AFA per poder complir amb el que diu la llei de protecció de dades. És per aquest motiu que estem actualitzant tots els documents (formularis de recollida de dades, drets d’imatge, etc). En breu rebreu diferents correus electrònics amb més informació.

 Dia de la Internet segura

Un any més, el dia 8 de febrer, es va celebrar el dia de la Internet segura, un dia en el qual es vol posar èmfasi en la necessitat de construir entre tots un Internet millor.

Des de l’AFA volem fer una petita aportació a aquest dia  enllaçant aquest document que descriu de manera clara les responsabilitats que tenen els menors a la xarxa.
Esperem que sigui del vostre interès.1 any de BusBici!

Estem d’aniversari! El passat divendres 5 de febrer va fer un any del primer BusBici de l’Andersen. Amb pluja, fred, sol, boira,… el BusBici ha arrencat cada divendres amb molta il·lusió i ganes de pedalar per a fer el camí junts a l’escola. Gràcies a tots i a totes per fer-ho possible! Seguim i us animem a pedalar junts. Només us heu de descarregar l’app bicibus i inscriure als infants a la línia que utilitzaran!

I esperem fer més anys de BusBici a l’escola! Loteria

Us recordem que les butlletes de Loteria de la Grossa del AFA  han estat premiades amb un import de 0.20 euros per butlleta ( import jugat total 2 euros). Les famílies interessades en el cobrament dels 0.20 € per butlleta que es posin en contacte ABANS DEL 15 DE MARÇ a través del mail del AFA : afa@andersen.cat. 

Com ja us hem anunciat el donatiu recollit de la loteria es destinarà a inversions per l’escola (material educatiu, material de robòtica i programació, millores de les aules, etc.).

Moltes gràcies per participar-hi.Voleu venir a una junta?

Sabeu que cada primer DIMECRES de mes a les 21h ens reunim on-line la junta de l’AFA? Sabeu que podeu participar, comentar o simplement escoltar? Sabeu que a les juntes plantegem, dialoguem i acordem accions importants per a la educació dels nostres fills. Doncs ara ja ho sabeu!

Així que sapigueu que sereu molt ben vinguts. Però us avisem, venir a les juntes enganxa ;P

Si voleu participar-hi envieu un mail a afa@andersen.cat