18 febr. 2022

Informatiu 210

 

                                                                                                                                                                                          Febrer 2022


DIRECCIÓ

Dijous Llarder:  El 24 de febrer tots els i les alumnes sortirem a celebrar el Dijous Llarder fent una sortida pels voltants de l’escola.  Els alumnes d’Educació Infantil  i Cicle Inicial, aprofitaran el matí per fer una caminadeta, esmorzar i jugar al Pla de l’Alberg, i els alumnes de Cicle Mitjà i Superior  ho faran a la tarda.  Els i les alumnes de 1r aniran a l’escola de Música amb normalitat.

Es donarà l’esmorzar o el  berenar a tot l’alumnat (pa amb botifarra d’ou/formatge). Els i les alumnes de 1r a 6è  cal que portin cantimplora amb aigua.

Carnaval : El dilluns dia 21 arriba el Carnestoltes. Els i les alumnes de 5è ens faran arribar un díptic amb les consignes manades pel Rei Carnestoltes. El divendres dia 25  celebrarem el Carnaval. Recordeu que els i les alumnes han de venir disfressats/des des de casa. Aquest dia el grup de 6è NO assistirà a l’escola de Música.

Aquest any les famílies degut a la situació actual, no podran estar present en cap activitat de la jornada. 

Festa de lliure disposició: Recordeu que el dilluns 28 de febrer és festa de lliure disposició prevista en el calendari de totes les escoles de la ciutat de Vic.

Portes obertes: s’oferirà la jornada de portes obertes el dissabte 5 de març. Durant la setmana, de l’1 al 4 de març, s’ofereixen visites guiades. Per concretar dia i hora s’ha de trucar a l’escola o enviar un correu electrònic.

El dijous 3 de març s’oferirà una visita a les instal·lacions de l’escola a les famílies que actualment estan cursant P4 ja que va quedar pendent per la pandèmia. 

Telèfon: 938851795       adreça de correu electrònic:   escolaandersen@xtec.cat


CICLE EDUCACIÓ INFANTIL

El dilluns dia 21 de febrer els infants de P4 aniran d’excursió a l’Aquàrium de Barcelona. En aquesta sortida podran fer l’observació de diferents tipus de peixos i les seves característiques, completant així el projecte que es treballa aquest trimestre a l’aula. Recordeu que els infants que es queden a dinar a l’escola només han de portar aigua. La resta han de portar dinar i aigua.

Com és tradició, els infants d’Educació Infantil, elaboraran la coca de llardons per menjar-se-la per berenar el dijous llarder. Us recordem també, que aquest mateix dia al matí no caldrà portar fruita per esmorzar, ja que farem un tastet de pa amb botifarra d’ou.

Els dies 15 i 16 de març els alumnes de P5 aniran de colònies al Molí de la Riera, a Sant Pere de Torelló. Aquesta casa de colònies és un molí fariner del segle XVIII. Els infants coneixeran el molí com a màquina per fabricar farina i el procés dels cereals fins al pa. També es farà una descoberta pels voltants del riu Ges. Aquests dos dies de colònies suposen una experiència molt significativa pels infants i es treballen aspectes molt importants pel desenvolupament com són la cohesió de grup i l’autonomia personal. 

Els infants de P3 el dijous 17 de març faran una sortida al “Soler de N’hug” a Prats del Lluçanès per conèixer de ben a prop els animals que viuen a la granja.

El divendres 18 de març els infants d’Educació Infantil elaborarem la “Crema de Sant Josep” i ens la menjarem a la tarda per berenar.


CICLE INICIAL

El dimecres 9 de març els alumnes i les alumnes de 2n aniran d’excursió a Banyoles a veure el Parc Neolític de la Draga. S’endinsaran en la prehistòria i més concretament en el neolític. Tot passejant pel poblat de la Draga descobriran qui hi va viure i com era la vida quotidiana en aquesta època. Els alumnes i les alumnes que no es queden a dinar a l’escola cal que portin esmorzar, dinar, berenar i aigua. Els que dinen a l’escola només han de portar esmorzar i aigua. 

El dimarts 15 de març, els alumnes i les alumnes de 1r aniran d’excursió a la formatgeria Betara a Perafita. Aquesta formatgeria elabora els seus productes de manera tradicional i ecològica. Seguidament aniran a Sant Boi de Lluçanés per a continuar amb la visita en la seva granja. Els alumnes i les alumnes que no es queden a dinar a l’escola cal que portin esmorzar, dinar, berenar i aigua. Els que dinen a l’escola només han de portar esmorzar i aigua. 


CICLE MITJÀ

El dimarts 8 de març (grups groc i verd) i el dimarts 15 de març (grups blau i taronja) l’alumnat de quart visitarà les instal·lacions del 9 Nou. A partir d’aquesta visita no només treballaran el diari, sinó que també es farà una introducció a la ràdio i televisió que ofereix aquest mitjà de comunicació.


CICLE SUPERIOR

Del 7 al 10 de març, l’alumnat de 6è farà l’estada de colònies al Poble Nou del Delta, a la comarca del Montsià. Treballaran aspectes recollits en el projecte compartit de comparació entre el riu Ter i l’Ebre que recull diferents aspectes de paisatge, fauna, flora, arrossars…

El dijous 3 de març a la tarda, l’alumnat de 6è aniran a visitar l’IES La Plana. Properament, també visitaran l‘IES Vic i l‘IES Callís. Aquestes trobades estan encaminades a facilitar el pas a l’ESO i esperem que ajudin a decidir el centre de cara a les preinscripcions.