15 març 2022

AFAinforma 22

 


SORTIDA A LA NATURA: 27 de març 2022

Sabeu en què consisteix l’anellament d’ocells?

Sabeu quins són els ocells de l’entorn més proper a l’escola?

Sabeu que l’Andersen té un tram apadrinat del riu Mèder?

L’AFA ha preparat una sortida molt especial. Farem un recorregut matinal i planer i participarem a l’activitat d’anellament d’ocells gràcies a la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes i Osona (GACO).

Us farem arribar més informació pels grups de whats app.

No hi podeu faltar! Anoteu-vos la data a l’agenda!

Anellament científic d'ocells – Setmana natura 2021
 Scratch Day

El passat 5 de març, coincidint amb la jornada de Portes Obertes de l’escola, vam celebrar l’Scratch Day, després de dos anys de no poder fer-ho a causa de la pandèmia.

Va ser un matí on vam apropar la tecnologia i l’entorn de programació amb Scratch als infants i famílies.  Vam dividir el matí en dues parts: en la primera part vam fer una explicació de la tecnologia i gadgets disponibles i en la segona part vam poder experimentar i manipular amb els materials tecnològics de l’escola i amb els materials que van portar de casa algunes famílies. També vam fer una pausa per esmorzar.

Valorem la jornada com a molt positiva i productiva gràcies a les famílies que hi van participar amb ganes i realitzant projectes de robòtica i programació amb resultats impressionants i molt motivadors tant per infants com per grans.

Per descomptat que el curs vinent intentarem celebrar un any més el matí d’Scratch Day i esperem que ens hi torneu acompanyar les famílies que hi heu sigut en aquesta jornada i us hi sumeu unes quantes famílies més!

 Viatgem pel món inicia la seva programació

Viatgem pel món arrenca aquest pròxim divendres 25 de març amb la voluntat de retrobar-nos i poder compartir moments amb tota la comunitat Andersen, després de molt temps inactius.

La Txell, mare d’en Pau i l’Abril ens explicarà el conte “L’Erugueta Goluda”, d’Èric Carle
Dia: divendres, 25 de març
Hora: ¼ de 6 de la tarda
Lloc: espai exterior (si la pluja ens ho permet)

Aprofitem per fer crida a tothom qui vulgui a explicar contes, ensenyar una dansa, mostrar l’habilitat músical… Si teniu quelcom per mostrar i compartir amb tothom només cal que us adreceu a la mateixa escola Andersen o bé escriure un mail a afa@andersen.cat.
Aquest projecte neix amb la voluntat de fer cohesió amb tota la comunitat Andersen i per aquest motiu es promou des de la mateixa escola (equip docent), Associació d’Amics de l’Andersen i l’Associació de Famílies de l’Andersen. Resumint, FEM ANDERSEN.
Us hi esperem!Recordatori Loteria:

Us recordem que les butlletes de Loteria de la Grossa del AFA  van ser premiades amb un import de 0.20 euros per butlleta        (import jugat total 2 euros). Les famílies interessades en el cobrament dels 0.20 € per butlleta que es posin en contacte ABANS DEL 15 DE MARÇ a través del mail del AFA : afa@andersen.cat. 

Com ja us hem anunciat el donatiu recollit de la loteria es destinarà a inversions per a l’escola (material educatiu, material de robòtica i programació, millores de les aules, etc…).

Moltes gràcies per participar-hi.Voleu venir a una junta?

Sabeu que cada primer DIMECRES de mes a les 21h ens reunim on-line la junta de l’AFA? Sabeu que podeu participar, comentar o simplement escoltar? Sabeu que a les juntes plantegem, dialoguem i acordem accions importants per a la educació dels nostres fills. Doncs ara ja ho sabeu!

Així que sapigueu que sereu molt ben vinguts. Però us avisem, venir a les juntes enganxa ;P

Si voleu participar-hi envieu un mail a afa@andersen.cat