18 maig 2022

MÉS NOTÍCIES DE L’HORT

Continuem treballant de valent per tirar endavant el nostre hort. En aquests moments tenim plantat: – Cebes – Alls – Pastanagues – Maduixes – Gira-sols – Enciams – Algunes flors: Calèndula i Margarides. Ara us explicarem algunes de les coses que hem anat fent aquests darrers dies:

TASQUES DE MANTENIMENT

– Regar cada dia perquè ja fa molta calor.
– Treure males herbes perquè amb la calor i l’aigua en surten moltes. Les hem de treure perquè sinó no deixen viure tan bé a les plantes que hem plantat perquè els hi prenen les vitamines.
– Estovar la terra: Hem de cavar una mica la terra perquè amb la calor queda molt compactada i no té gaire oxigen.
– Vigilar que no hi hagi animals (pugons, cargols, ocells…) que puguin fer malbé la nostra collita.

COLLIM ELS PRIMERS ENCIAMS I FEM UNA AMANIDA!!

El divendres vam anar a l’hort amb l’avi Jaume i vam veure que alguns enciams ja es podien collir perquè eren molt grossos i macos. L’avi ens va explicar com els havíem de collir. Vam tenir una idea: fer una amanida amb aquells magnífics enciams. Vam decidir portar altres ingredients: tonyina, tomàquet, pastanagues, olives, blat de moro, fins i tot maduixes i llenties!! A la tarda vam netejar bé els enciams i ho vam barrejar tot, vam anar a l’hort i ens vam cruspir aquesta deliciosa amanida. No vam deixar ni una mica!!

ANTÍDOT CONTRA ELS PUGONS!!

Fa pocs dies vam descobrir que els gira-sols tenien una mica de pugons, que són uns insectes, molt petits, que acaben matant la planta. Vam buscar informació per eliminar-los i vam descobrir que si barrejàvem 10 ml de vinagre i un litre d’aigua podia anar bé. Hem netejat les fulles amb aquesta barreja i, de moment, està anant molt bé.

PLANTEM FLORS PER ATRAURE INSECTES!!

També hem plantat algunes flors, com la calèndula i les margarides, d’aquesta manera l’hort estarà més maco, però també podran venir insectes pol·linitzadors i aquestes flors ens poden ajudar a controlar plagues.

Ens hem informat que la calèndula va bé per curar ferides, per tractar cicatrius o per netejar les pells que tenen granets… entre moltes altres coses! Estem molt contents i contentes del nostre hort i us donem les gràcies perquè entre tots, el cuidem.

Cliqueu aquí per veure les fotos