30 set. 2022

Informatiu nº 1 Curs 2022-2023

                                                                                                                                              30 Setembre- 30 Octubre 2022


DIRECCIÓ

Iniciem un nou curs i reprenem l’informatiu com a mitjà de comunicació entre escola-famílies. Aquesta informació us continuarà arribant per correu electrònic. L’informatiu també el podeu consultar a la web de l’escola: http://www.andersen.cat/informatius/

INICI DE CURS

El primer dia de curs el vam iniciar amb molt de ritme gràcies a en Jordi Vinyoles que va dinamitzar una activitat de percussió per a tot l’alumnat de l’escola. Paral·lelament, els més petits van gaudir del tradicional espectacle del pallasso Miquelet. Va ser un dia molt especial!

                                           

PROJECTE DE VOLUNTARIAT

Iniciem el curs animant-vos a adherir-vos al Projecte de Voluntariat. L’escola continua fomentant la participació de les famílies en diferents activitats de l’escola: acompanyaments a sortides i piscina; assessorament sobre l’hort; manteniment de la pàgina web; tallar i pelar fruita… A la pàgina web trobareu l’enllaç per afegir-vos a aquesta iniciativa tan positiva per ambdós costats. 

 

Us animem a participar-hi, tothom hi té cabuda!                                         

 

 


EDUCACIÓ INFANTIL

Durant aquest primer trimestre els alumnes de I5 començaran el curs de natació. La primera sessió serà el dimarts dia 4 d’octubre al matí. El primer grup sortirà de l’escola a les 9h, per tant es prega màxima puntualitat. Recordeu que cal portar: tovallola, banyador, gorro de bany i xancletes.

El dia 6 d’octubre els alumnes de I5 faran l’activitat “Menja fruita” organitzada per Osona contra el Càncer. Aquesta activitat es realitzarà a l’escola i consistirà en conscienciar els nens/es en el consum de fruita i verdura per tal d’adquirir uns bons hàbits.

El dimecres dia 26 d’octubre, els alumnes de I4 i I5 anirem d’excursió al Molí nou de Moià. L’objectiu d’aquesta sortida és gaudir d’un dia a la natura i descobrir aspectes relacionats amb la tardor: colors, característiques del bosc en aquesta estació, fruits,… Aprofitarem per collir fulles elements de tardor. Els alumnes que no dinen a l’escola cal que portin dinar, berenar i aigua. Els que dinen a l’escola han de portar l’esmorzar i l’aigua en una motxilla.

Durant aquest mes d’octubre els nens i nenes de I4 i I5 iniciarem els ambients. A partir del segon trimestre s’hi incorporaran els alumnes de I3.


CICLE INICIAL

El dimecres 4 d’octubre, els alumnes i les alumnes de  2n faran una sortida a Banyoles, al Parc Neolític de la Draga.  S’endinsaran en la prehistòria i més concretament en el neolític. Tot passejant pel poblat de la Draga descobriran qui hi va viure i com era la vida quotidiana en aquesta època. Els alumnes i les alumnes que no es queden a dinar a l’escola cal que portin esmorzar, dinar, berenar i aigua. Els que dinen a l’escola només han de portar esmorzar i aigua.  

El dijous 6 d’octubre, els alumnes i les alumnes de 2n començaran 5 sessions matinals: 2 al mes d’octubre i 3 al mes de novembre  a la Universitat de Vic. Aquestes sessions aniran relacionades amb diferents activitats relacionades amb la Prehistòria per tal de què treballin el projecte que portaran a terme a l’àrea de Coneixement del Medi. 

El dimarts 20 d’octubre, els alumnes i les alumnes de 1r i 2n aniran a Saladeures, a Santa Eugènia per tal d’observar i passejar pel bosc en plena tardor.  Els alumnes i les alumnes que no es queden a dinar cal que portin esmorzar, dinar, berenar i aigua. Els que dinen a l’escola només han de portar esmorzar i aigua. És necessari dur calçat còmode i anorac o jaqueta segons el temps que faci.

Durant aquest mes d’octubre els nens i nenes de 1r i 2n iniciarem els espais d’aprenentatge.


CICLE MITJÀ

El proper dilluns 3 d’octubre, l’alumnat de 3r i 4t  farà una sortida al Castell de Montesquiu. Els i les alumnes que es queden a dinar a l’escola han de portar esmorzar i beguda. Els que dinen a casa també hauran de portar dinar. Tots i totes han de portar calçat còmode.

El proper dijous 6 d’octubre, els alumnes de 4t  vermell iniciaran les 8 sessions de natació al matí, a l’hora d’educació física. Recordeu que cal portar: tovallola, banyador, gorro de bany i xancletes.

Els alumnes i les alumnes de 4t aniran de colònies a a l’Estartit, els dies 17,18 i 19 d’octubre. Les famílies ja heu rebut la nota informativa amb els detalls de l’activitat.


CICLE SUPERIOR

Aquest trimestre, els i les alumnes de 6è han començat un projecte de robòtica on aprendran a dissenyar, construir i programar robots amb metodologia LEGO Education. Seran 4 sessions d’una hora setmanal, que es duran a terme a l’espai la Farinera, de Vic. Durant aquest mes d’octubre, el grup taronja realitzarà les sessions els dilluns a la tarda i el grup blau les realitzarà el dimecres a la tarda. Pel que fa al grup groc, realitzaran les sessions els dimecres a la tarda durant el mes de novembre i desembre.

El divendres 14 d’octubre, l’alumnat de Cicle Superior faran el recorregut de l’Anella Verda de Vic. Tots han de portar esmorzar i aigua. Els i les alumnes que no dinen a l’escola també el dinar.

Els i les alumnes de 6è faran una pedalada pedagògica per la ciutat organitzada des de l’Ajuntament. L’activitat serà dinamitzada pels agents cívics de la ciutat amb l’objectiu de treballar les habilitats bàsiques i consells de seguretat viària necessaris per promocionar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu al vehicle motoritzat. El dia es concretarà mitjançant l’agenda dels vostres fills/es. Els alumnes hauran de portar la seva bicicleta i el seu casc. Des de les tutories es vetllarà que tots i totes en disposin.

Durant aquest mes d’octubre els i les alumnes de 5è realitzaran la inspecció del riu Mèder dins el tram apadrinat. Aquesta primera inspecció la portaran a terme el grup blau i la meitat del grup groc. El dia es concretarà mitjançant l’agenda dels vostres fills/es.  Cal que tots portin esmorzar, dinar i aigua.

Per acabar, recordar que el divendres 7 d’octubre, els i les alumnes del 5è blau començaran la natació. Les sessions es duran a terme durant vuit divendres al matí. Com cada curs, cal portar: banyador, tovallola, gorro de bany i xancletes.